Skip to main content

AI, het geheime ingrediënt in de strijd voor talent

In een tijdperk waarin de vraag naar talent groter is dan het aanbod, staat elke organisatie voor de uitdaging om de juiste mensen te vinden, aan te trekken en te behouden. Dit is waar de rol van technologie, met name artificiële Intelligentie (AI), een cruciale rol begint te spelen.

Human-machine collaboration”, “Augmented recruitment” en een schat aan andere trendy termen belichten de opkomst van een samenwerking tussen mens en AI. Passief wachten op kandidaten behoort hierdoor tot het verleden. Het is tijd om proactief slimme wervingsstrategieën die AI integreren te omarmen!

Door AI in te zetten in het rekruteringsproces kunnen organisaties niet alleen effectiever talent identificeren maar ook een betere kandidaat ervaring bieden en bias verminderen.  

Talent identificeren door AI assisted search 

 

Zowat elke recruiter is bekend met actieve sourcing, onder andere. via LinkedIn. Dit type grootschalige platformen evolueren beduidend snel mee. Zo bieden zij al gepersonaliseerde teksten aan die uu als recruiter kan gebruiken om uit te reiken naar potentiële kandidaten.

Bij het opstarten van uw LinkedIn recruiter account prompt een open tekstvak op  uwstartpagina waar  u kan starten met aangeven welk soort talent  u zoekt. Bijvoorbeeld: “Ik zoek een junior marketeer in Brussel die in de IT-industrie heeft gewerkt." De achterliggende AI-technologie begrijpt  uw input en geeft  u op basis hiervan een voorsprong bij  uw zoektocht.

Bedrijven die HR-Tech oplossingen in rekrutering aanbieden gaan zelfs nog een stap verder door hun zoekcriteria uit te breiden naar zowel 'harde' als 'zachte' vaardigheden. De gehanteerde technologie analyseert kandidatenprofielen waardoor recruiters nu ook een beter beeld kunnen krijgen van de potentiële culturele fit. Bovendien kunnen dergelijke tools ook analyseren of er bij het ontbreken van een harde vaardigheid, een zachte vaardigheid is die deze kan compenseren.

Stel dat  u een sales developer zoekt met een bewezen trackrecord in een  bepaalde commerciële ervaring. AI-tools breiden de zoektocht uit naar kandidaten die momenteel minder commerciële ervaring hebben opgebouwd, maar daarentegen wel uitblinken in hun klantgerichte aanpak, commerciële manier van denken en sterke communicatieve skills.

Een gesprek met de kandidaat zal nadien uiteraard uitwijzen of de fit met de rol, team en bedrijf goed zit. Door het inzetten van AI gaat een nieuwe pool van kandidaten voor de recruiter open.

 

Een betere klantenervaring door gebruik van chatbot of de virtuele assistent 

 

Rondvraag toont aan dat potentiële kandidaten aarzelen om te reageren op jobaanbiedingen omdat hun cv niet up-to-date is en omdat ze niet altijd direct persoonlijk contact willen maken. Chatbots bieden een laagdrempelige manier voor kandidaten om vragen te stellen en de vacature te verkennen, zonder meteen verdere actie te moeten ondernemen.

Bovendien stelt een chatbot ons in staat om vooraf enkele verkennende vragen te stellen, waardoor een voorselectie kan plaatsvinden alvorens verdere stappen worden ondernomen.

Sommige bedrijven gaan zelfs nog een stap verder door een ‘virtuele assistent’ op hun website te installeren. Deze assistent begeleidt kandidaten bij het invullen van hun criteria, zoals locatie, branche en gewenst dienstverband, en biedt vervolgens suggesties voor vacatures die aan hun behoeften voldoen. Dit resulteert in een meer gestroomlijnde en op maat gemaakte ervaring voor de kandidaat, terwijl het tegelijkertijd het rekruteringsproces voor het bedrijf verbetert, zonder dat daar menselijke inspanning voor nodig is.

Het is te verwachten dat AI-technologieën zich verder zullen ontwikkelen en steeds geavanceerder zullen worden in het identificeren en aantrekken van talent. Wie weet, misschien zeggen we binnenkort zelfs 'dankuwel' aan het einde van een AI-gesprek.

ZigZagHR podcast

Heeft u bij het lezen van dit artikel de smaak te pakken gekregen en krijgt u graag meer inzichten in de tendensen binnen rekrutering of in een succesvolle rekruteringsstrategie? Beluister de podcast van ZigZagHR met Els D’hauwer en Debbie Vanhoof. 

Aanbevolen voor jou