Skip to main content
Cartoon banner van Ella, de cyberheldin

Het is Ella, de cyberheldin!

Leer veilig surfen op het internet aan de hand van Ella's avonturen.

Vergezel Ella op al haar avonturen!

Ella, onze cyberheldin, heeft een onverzadigbare nieuwsgierigheid, lost graag problemen op en is ontzettend geïnteresseerd in technologie. Wanneer haar vrienden in de problemen komen door een cyber hack, schiet zij meteen te hulp. Ontdek hoe Ella en haar vrienden veilig leren surfen op het internet.

Het stripboek

Cover van de stripboek 'Gehackt! Wat nu?'
Ella leest op een tablet
Lees Gehackt! Wat nu?

Wanneer hackers het op haar vriendin gemunt hebben, schiet Ella met haar onwijs grote cyberkennis te hulp! Blader door Gehackt! Wat nu? om meer te weten te komen.

Bekijk de video

Neem gerust een snackje en luister naar de voorleesvideo van Gehackt! Wat nu?.

Op school

De instructievideo

Leer alle ins en outs om een Ella sessie vlot te faciliteren.

Lerares in een klaslokaal
Het lesplan

Hier vind je een gedetailleerd overzicht met al het materiaal dat je nodig hebt om Ella aan je leerlingen voor te stellen.

De woordenschat video

Geen cyber expert? Geen probleem! Vind hier een korte uitleg van de termen die je in het stripboek Gehackt! Wat nu? tegenkomt, zoals firewall en tweestapsverificatie.

Thuis

'De hackers op de hielen' bordspel
Speel het spel De hackers op de hielen

Hoe zou jij reageren als jouw computer werd gehackt? Speel ons bordspel "De hackers op de hielen" voor een meeslepende leerervaring. Voor deze activiteit heb je een schaar en enkele touwtjes (om een masker te maken) nodig.

De woordenschat video

Geen cyber expert? Geen probleem! Vind hier een korte uitleg van de termen die je in het stripboek Gehackt! Wat nu? tegenkomt, zoals firewall en tweestapsverificatie.

Bestel de strip

Stuur mij het stripboek!

Als je een papieren exemplaar van het stripboek Gehackt! Wat nu? wilt ontvangen, vul dan onderstaand formulier in.


Om zo veel mogelijk kinderen van het 5de en 6de leerjaar in aanraking te brengen met deze strip, raden we aan om 1 strip per 3 kindjes te bestellen. Zo heeft jouw klas altijd voldoende strips en zorgen wij ervoor dat dit zo veel mogelijk kinderen bereikt.

Cartoon van Ella die een tablet vasthoudt

Ambassadeurs

Ik wil dat er een Ella ambassadeur naar mijn school komt!*

Schrijf je via deze weg in om een Ella sessie in je klas te laten faciliteren door één van onze Ella ambassadeurs! Gedurende een halve dag krijgen de leerlingen les over cyberveiligheid met behulp van een uitgekiemd lesplan (te downloaden via de rubriek 'Op school'). Een sessie van een halve dag (voor- of namiddag met inclusief speeltijden) is gratis.


*Dit aanbod is voorlopig enkel mogelijk voor scholen binnen België

Wat je moet weten:
  • Lesplannen zijn ontwikkeld voor leerlingen van het 5e of 6e leerjaar.
  • Een sessie van een halve dag betekent de hele ochtend of de hele namiddag, inclusief de voorziene speeltijden.
  • De leerkracht moet aanwezig zijn in de klas tijdens de sessie (er is geen andere voorbereiding nodig).
  • Benodigdheden: een whiteboard of een klassiek schoolbord en een manier om in de klas video's (met geluid) te presenteren via een aangesloten PC.
  • Handig materiaal om te hebben:
    • Wifi
    • Een apparaat uitgerust met internet (smartphone, tablet, chromebooks, enz.) voor max. 3-4 kinderen die ze kunnen gebruiken tijdens de sessie
Cartoon van Ella die blij is

Over Ella

Ella is het gezicht van een boeiende en interactieve leercampagne over cyberveiligheid, die leerlingen van 10 tot 12 jaar de juiste hulpmiddelen aanreikt om veilig surfen te stimuleren.

Volgens Mediawijs is cyberveiligheid nog onontgonnen terrein voor scholen om de risico’s verbonden aan bijvoorbeeld het opstellen van zwakke wachtwoorden of het delen van gevoelige informatie online te verkleinen. Studies tonen aan dat kinderen op steeds jongere leeftijd - 10 jaar - een eigen smartphone krijgen en dus sneller dan ooit in de digitale puberteit komen.

Ella helpt scholen en leerkrachten om hun leerlingen futureproof te maken door cyberveiligheid op jonge leeftijd te introduceren.

Cartoon van Ella die haar smartphone gebruikt

Maak kennis met de partners

Neem contact met ons op

Vragen over het Ella project, onze ambassadeurs of de beschikbare materialen?

Veerle Peeters

Veerle Peeters

Director, Cyber Risk Advisory

Inge Diels

Inge Diels

Managing Partner People & Purpose