Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Strategija i poslovanje

Strategy & operationsMožemo vam pomoći da: 

 • podignete produktivnost 
 • spriječite neispravnosti i oštećenja u proizvodnji 
 • smanjite zalihe 
 • skratite vrijeme od primitka narudžbe do prodaje 
 • unaprijedite razinu usluge.

Postoje organizacije koje razmišljaju i organizacije koje djeluju. Iznad njih su organizacije koje i razmišljaju, i djeluju. One imaju viziju, definiranu strategiju za realizaciju vizije koju primjenjuju u svemu što rade. Stoga nije iznenađujuće da se upravo takve organizacije najefikasnije i najuspješnije na svijetu. Ono što jest iznenađujuće da tako velik broj drugih organizacija stoji na pragu uspjeha, a nedostaje im tek jasnoća u strategiji za ostvarivanje njihovih potencijala.

Naše usluge koje se tiču strategije i operacija omogućuju klijentima da ostvare svoj potencijal pomažući im da jasno sagledaju sebe u budućnosti, formuliraju svoju strategiju i korake za njenu provedbu. Osobito smo okrenuti pomoći klijentima da ostvare rast prihoda, smanje svoje troškove, kao i u integraciji nakon spajanja ili preuzimanja.

Optimizacija troškova

Magični trik sastoji se u smanjenju troškova uz istovremeno jačanje sposobnosti poslovne organizacije da svojim klijentima pruža kvalitetniju uslugu, kao i sebi osigura brži rast, sada i u budućnosti. Nakana je izbjeći sukob između smanjenja troškova i potencijala za rast, a istovremeno realizirati oboje. Tradicionalna optimizacija troškova, politike upravljanja i mjerenje uspješnosti postaju sve manje relevantnima jer ne podupiru strategiju niti stvaraju novu vrijednost. Zajedno s vašim timovima radimo na razgraničenju pokretača vrijednosti i troškova u vašoj organizaciji i prepoznavanju prilika za ostvarivanje boljih rezultata danas i većeg rasta sutra.

Glavni cilj nam je optimirati troškove poslovanja kod naših klijenata i pomoći im u ostvarivanju boljih financijskih i operativnih rezultata. Također rado nudimo svoje iskustvo u razvoju metodologija i modela za upravljanje troškovima za sve poslovne subjekte iz svih sektora, uključujući bankarski sektor, telekomunikacijski sektor, te naftni i plinski sektor.

Klijentima pomažemo u upravljanju procesima optimizacije troškova, analize profitabilnosti i izrade izvještaja za regulatorna tijela (odvojeno računovodstvo za svaku vrstu poslovne aktivnosti te regulirane usluge).

Lean proizvodnja

Lean proizvodnja je optimalan način proizvodnje proizvoda kroz uklanjanje neproduktivnih radnji i uvođenje tokova u poslovne procese jer se upravo eliminacijom neproduktivnih poslova podiže razina kvalitete uz istovremeno smanjenje vremena potrebnog za proizvodnju te troškova. Tehnike lean proizvodnje pomažu proizvođačima da uklone neproduktivnost, povise bruto maržu i povećaju stvarne kapacitete. No, poboljšanja ne moraju prestati u samim proizvodnim pogonima. Ona će se vidljivo pozitivno odraziti i na uredske poslove, moral zaposlenih, kvalitetu proizvoda i konkurentnost na tržištu. Jednom na putu ka otklanjanju neproduktivnosti, vaša organizacija će doživjeti transformaciju. Ljudi će početi raditi u timovima koji sami sobom upravljaju, preuzeti odgovornost za kvalitetu proizvoda, troškove i rokove te početi pronalaziti načine kako unaprijediti poduzeće.

Deloitte vam pomaže postaviti samostalan i trajan proces za promjenu, koji sam sobom upravlja. Naš cjelovit pristup vam omogućuje da korak po korak stvorite okružje i sredstva za promjenu koja će prožeti vašu poslovnu organizaciju i prerasti u novu paradigmu rasta.

Saznajte vise

 • Potencijali gradova
  Istraživanje modela operativnog upravljanja i financiranja u gradovima
 • Stavovi financijskih direktora
  Srednja Europa

Ostanite povezani

Zahtjev za suradnju

Zahtjev za suradnju

Pišite nam

Pišite nam

Office locator

Naš ured 

Podjelite sadržaj

LinkedIn Facebook Tweeter Ostalo


Global Blog

Global blog

Društveni servisi