Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Spajanja i preuzimanja

marble clusterSve  transakcije – bilo da je riječ o spajanjima, preuzimanjima, zajedničkim poslovnim pothvatima, equity investicijama ili prodaji imovine tvrtke – uključuju složena pitanja koja zahtijevaju veliku pozornost iskusnih profesionalaca. Kad ti poslovni potezi uključuju tvrtke koje posluju na globalnoj razini, još je veći izazov riješiti sva otvorena pitanja s kojima se tvrtke mogu susresti. Deloitte može asistirati i savjetovati, učinkovito manevrirajući kroz velik broj poreznih, pravnih, regulatornih, kulturalnih i radnih pitanja u međunarodnim transakcijama, pomažući time da se učinkovitije upravlja rizicima vezanim uz regulative te potencijalno povećavajući povrat investicije. U naše usluge spadaju:

Struktuiranje ugovornih obaveza i dubinska snimanja 

Deloitteovi stručnjaci za spajanje i preuzimanje, pružaju klijentima i investicijskim fondovima različite porezne savjetodavne usluge. Naš multifunkcionalni tim stručnjaka koji pokriva polja različitih industrijskih grana, s posebnim tehničkim vješiinama, pruža pomoć i savjete usmjerene k smanjenju poreznog rizika i povećanju zarade. Analiziramo i kvantificiramo porezne rizike i prilike na nivou industrije, zemlje i pojedinačnog ugovora. Zatim analiziramo kvalitetu imovine i potencijalnih skrivenih troškova, potencijalne i preuzete obaveze i pomažemo tijekom pregovora. Predlažemo alternativnu poreznu strukturu i pripremamo formalni memorandum o strukturiranju poreza i prijedloga financijskog izvještaja koji govore o učincima različitih strukturnih mogućnosti na budući novčani tok i zaradu.

Vrh stranice

Savjetovanje kupca 

Mi pomažemo pri analizi potencijalnih poreznih, računovodstvenih, kadrovskih, operativnih i sustavnih pitanja prije izlaska na tržište.U suradnji s klijentima, analiziramo je li struktura transakcije u skladu sa strategijom kompanije, i kvantificiramo stratešku vrijednost poreznih rizika i mogućnosti. Pripremamo pred-prodajno dubinsko snimanje kompanije, uključujući analizu financijskih i regulatornih pitanja, pregled ugovorene naknade vezane uz sporazume, i analizu kvalitete informacija. Također, znamo da razmatranje poreza u okviru sporazuma može biti jednostavno ili složeno, ovisno o prirodi ugovorenog posla. Pomažemo i savjetujemo klijente o procjenama dobiti i gubitka, analiziramo raspodjelu i očuvanje poreznih atributa, te utvrđujemo strukturu poreza koji ima za cilj prihod u gotovini od posla. Naši stručnjaci mogu pomoći klijentima u izvršavanju sklopljenih poslova, usko surađujući sa timovima klijenta i drugim savjetnicima, kako bi poboljšali učinkovitost napora i prijenos znanja.

Vrh stranice

Usluge nakon završetka transakcije 

Kada je riječ o akvizicijama i razdvajanjima, holistički pristup našeg tima koji može pomoći poreznom odjelu klijenta kako bi odredio svoju spremnost i dugoročne potrebe. To uključuje savjetovanje o različitim poreznim pitanjima, kao što su rješavanje regulatornih, poreznih planiranja i pridržavanje regulative; pojednostavljenje strukture poreza na dobit, posebno tamo gde se preklapaju pravne osobe; usklađivanje računovodstvenih metoda i spajanje poreznih sustava, procesa i osoblja iz različitih odjela. Radimo s poreznim stručnjacima kako bi istražili porezne mogućnosti koje nastaju kao posljedica spajanja, bez obzira jesu li promjene nastale u nabavnom lancima, prodaji, back office poslovima, ili drugim područjima.

Vrh stranice

Usluge restrukturiranja i stečaja  

Deloitteov tim radi s financijski izazovnim tvrtkama, i analizirajući relevantne porezne i financijska pitanja, pomaže u procjeni mogućnosti restrukturiranja, istražujući mogućnosti koje se odnose na porezno i financijsko opterećenje, ujedno omogućujući okvir za buduću poreznu učinkovitost. Naši stručnjaci imaju veliko iskustvo rada s dužnicima, vjerovnicima i odborom vjerovnika, kako s sudskim tako i s izvan sudskim restrukturiranjem.

Vrh stranice

Više Saznajte više

 • Bespovratne novčane potpore za kupnju električnih i hibridnih vozila
  Javni poziv za sufinanciranje
  Porezne i EU novosti, travanj 2014.
 • Izmjena odredbi Pravilnika o PDV-u o kategoriji motornih vozila za koja je pri stjecanju dopušten odbitak pretporeza
  Porezne novosti, travanj 2014.
 • FATCA - obavijest o statusu pregovora
  Porezne novosti, travanj 2014.

Ostanite povezani

Zahtjev za suradnju

Zahtjev za suradnju

Kontaktirajte nas

Pišite nam

Naš ured

Naš ured

RSS Feeds

RSS Feeds

Podijelite na LinkedInu Podijelite na Facebooku Podijelite na Tweeteru Podijelite na ...

YouTube

YouTube

Društveni servisi