Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Indirektni porezi (PDV)

map pinsPDV, Porez na promet i porezi na potrošnju, široko su primjenjivi porezi u transakcijama. Netoćno obračunavanje ovih poreza može imati značajan utjecaj na troškove poslovanja i novčani tijek.

Deloitte pomaže pravodobnim planiranjem i primjenom optimalnih rješenja. Naše usluge uključuju:

Savjetovanje o indirektnom porezu 

Sa poreznim stopama koje idu i do 25%, PDV/ Porez na promet i drugi indirektni porezi mogu brzo rasti, bez kohezivne strategije i jasnog razumijevanja specifičnih zahtjeva svake države. Deloitte pruža klijentima savjetodavne usluge u vezi s domaćim i međunarodnim indirektnim porezima uključujući planiranje, određivanje porezne stope kao i savjetovanja o obvezama indirektnog poreza drugim zemalja. Mi imamo standardiziran pristup od početka do kraja. Na temelju rezultata, možemopomoći u donošenju odluke o tome koji aspekti porezne strategije zahtijevaju pozornost. U okruženju koje se stalno mijenja, Deloitteovi stručnjaci pomažu klijentima da ostanu u toku s regulatornim obavezama.

Vrh stranice

Optimizacija poslovnog modela za indirektni porez 

Iz perspektive indirektnog oporezivanja, optimizacije poslovnog modela uključuje izradu i implementaciju pristupa robi ili usluzi putem modela različitih tehnologija, i optimizaciju učinkovitosti poreza i smanjenje razine strateškog rizika. Prednosti BMOa su:

 • Niže porezne stope za poslovanje
 • Poboljšanje izvještaja o zaradama i novčanom tijeku
 • Smanjenje složenosti

BMO projekti su neizbježno u dodiru s više različitih aspekata poslovanja jedne kompanije. Deloitte pruža integrirane usluge koje pokrivaju porezno savjetovanje, računovodstvo i poslovni savjetovanje, pružajući klijentima rješenja koja su rezultat razmatranja različitih perspektiva.

Vrh stranice

Međunarodno usklađivanje indirektnih poreza i vanjskih resursa 

Zahvaljujući našem svjetski priznatom iskustvu i inovativnoj primjeni tehnologije, Deloitte pruža čitav spektar učinkovitih rješenja. Osnovali smo nekoliko poreznih timova kako bi osigurali visoku učinkovitost obrade podataka. Deloitte može preuzeti djelomičnu ili punu odgovornost u vezi s obvezama usklađivanja indirektnih poreza unutar više jurisdikcija. Bez obzira imate li jednu ili više poreznih prijava, Deloitte Vam može pomoći.

Vrh stranice

Savjetovanje o transkacijama vezanim za indirektne poreze 

Transakcije često nisu dio svakodnevnih aktivnosti odjela za financije ili zaposlenog stručnjaka za indirektne poreze. Kako bi popunili svoje znanje, Deloitteovi stručanjaci specijalizirani za indirektne poreze pružaju svakodnevno niz savjetodavnih usluga na tom području. Deloitteovi stručnjaci slijede holistički pristup u radu s Deloitteovim stručnjacima za transakcije u Odjela za financijsko savjetovanje kako bi osigurali dostavu savjeta za indirektne poreze u skladu sa transakcijom kao cjelinom. Mi pratimo moguće transakcije poreza ili preuzimamo rizik tijekom sajetovanja koje ima za cilj umanjenje i povrat poreza koji se odnose na trošak transakcija. Deloittova marljivost osigurava da se nakon zaključivanja posla, troškovi poreza nakon spajanja su porezno optimizirani.

Vrh stranice

Više Saznajte više

 • FATCA - obavijest o statusu pregovora
  Porezne novosti, travanj 2014.
 • Povećanje trošarine na duhanske proizvode
  Porezne novosti, ožujak 2014.
 • Izmjene i dopune propisa o porezu na dodanu vrijednost (“PDV”)
  Porezne novosti, ožujak 2014.

Ostanite povezani

Zahtjev za suradnju

Zahtjev za suradnju

Kontaktirajte nas

Pišite nam

Naš ured

Naš ured

RSS Feeds

RSS Feeds

Podijelite na LinkedInu Podijelite na Facebooku Podijelite na Tweeteru Podijelite na ...

YouTube

YouTube

Društveni servisi