Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Istraživanje i razvoj te državni poticaji

wind turbines Mnoge zemlje nude potpore i poticaje za područja kao što su digitalna ekonomija, energetska učinkovitost, okoliš, globalizacija, inovacije, održivost i trening. Mnoge zemlje također nude posebne porezne poticaje za istraživanje i razvoj, koji se odnose na razvoj aktivnosti vezanih uz unapređenje proizvodnog procesa, i pitanja integracije softvera, i laboratorijskih istraživanja. Uzimanjem poticaja dobiju se jednokratna gotovinska sredstva, koja često smanjuju efektivnu poreznu stopu i povećavaju zaradu na transakciji.

Naše usluge uključuju:

Priprema zahtjeva za poticaje namijenje istraživanju i razvoju 

Idenficiranje prihvatljivih aktivnosti u sklopu Istraživanja i razvoja,kao i priprema prateće dokumentacije su često nepoznat teritorij za tvrtke. Deloitte pomaže u cijelom procesu, od određivanja okvira projekta do pripreme i dostavljanja dokumentacije. Deloitte kombinira poreznu stručnost s visoko stručnim iskusnim znanstvenicima i inžinjerima, kako bi osigurali razumljivost svih aspekata stimulacije te ih ujedno mogli uzeti u obzir.

Vrh stranice

Podrška u pripremi zahtjeva za državne potpore 

Osigurati da tvrtka dobije odgovarajući dio u sklopu brojnih potpora, zahtjeva i vremena i truda. Deloitteov tim ima izuzetno veliko praktično iskustvo u pripremi i pregovorima takvih projekata, uključujući sve aspekte, od početne recenzije izvodljivosti pa sve do podnošenja dokumentacije. Deloitteovo znanje u ovom sprecijaliziranom području, omogućava da razumijemo i ocijenimo sve nijanse i detalje specifičnih mogućnosti projekta, kao i uvid u potencijalnu koristi uz utrošak male količine vremena i troška.

Vrh stranice

Porezne kontroverze vezane za istraživanje i razvoj ili državne poticaje 

Porezne izjave vezane za istraživanje i razvoj, kao i zahtjeve za državnim poticajima, često su predmet intezivnog regulatornog nadzora. Deloitte pruža pomoć u donošenju revizorskih odluka, kod pripreme izjava i davanja informacija zahtjevanih od strane nadležnih državnih tijela. Naši stručnjaci pružaju kvalitetnu uslugu s ciljem dobivanja cjelokupne slike.

Vrh stranice

Više Saznajte više

  • Bespovratne novčane potpore za kupnju električnih i hibridnih vozila
    Javni poziv za sufinanciranje
    Porezne i EU novosti, travanj 2014.
  • Izmjena odredbi Pravilnika o PDV-u o kategoriji motornih vozila za koja je pri stjecanju dopušten odbitak pretporeza
    Porezne novosti, travanj 2014.
  • Aktivnosti tvrtki u istraživanju i razvoju za 2014. godinu

Ostanite povezani

Zahtjev za suradnju

Zahtjev za suradnju

Kontaktirajte nas

Pišite nam

Naš ured

Naš ured

RSS Feeds

RSS Feeds

Podijelite na LinkedInu Podijelite na Facebooku Podijelite na Tweeteru Podijelite na ...

YouTube

YouTube

Društveni servisi