Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Deloitteova Financijska nogometna liga, 2013.

Ukupni prihodi 20 vodećih nogometnih klubova


DOWNLOAD  

Financijska nogometna ligaReal Madrid već rekordnu, osmu godinu za redom drži prvu poziciju na Deloitteovoj listi,  Financijska nogometna liga i izjednačio se sa osmogodišnjom uzastopnom vladavinom Manchester Uniteda na ovoj listi, koja je počela u sezoni 1996./1997. Španjolski klub ostvario je 7% porast prihoda, u iznosu od 33,1 milijun eura, što je u konačnici rezultiralo prihodom koji je iznosio čak 512,6 milijuna eura, te je postao prvi sportski klub u povijesti koji je u samo jednoj godini ostvario prihod veći od 500 milijuna eura.

Već petu godinu za redom isti klubovi uspješno zauzimaju vodeće pozicije na ovoj listi, a to su Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Bayern Munich, Chelsea i Arsenal. FC Barcelona i ove je godine zauzela drugu poziciju te tako španjolski dvojac već četvrtu godinu uspješno prednjači  listom.

U odnosu na prošlu godinu, kombinirani prihodi 20 najprofitabilnijih nogometnih klubova na svijetu porasli su za 10 posto te su u sezoni 2011/12 dosegli 4,8 milijarde eura.

Deloitte: Financijska nogometna liga - 2011/12 prihodi

Top 20

Izvor: Deloitte Football Money League 2012

Povezane teme

Društveni servisi