Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Povijest globalne tvrtke

William Welch Deloitte

William Welch DeloitteJedan od otaca revizijske profesije, William Deloitte rano je započeo graditi svoju karijeru. S 15 godina postao je asistent sudskog upravitelja stečajnog suda u londonskom Cityu.

Kao predsjednik novo osnovanog Instituta ovlaštenih revizora, Deloitte je 1888. godine otvorio svoj ured. 1893. godine otvorio je urede i u Sjedinjenim Američkim Državama, te je tvrtka poznata pod imenom “Deloitte” počela s uslugama revizije u rastućoj industriji proizvodnje sapuna i svijeća.

George Touche

George ToucheKada je George Touch u Edinburghu 1883 stekao kvalifikaciju kao revizor, te se uputio na jug u potrazi za srećom, njegovo prezime nije završavalo sa slovom 'e'. 1906. godine, umoran od uobičajenog engleskog krivog izgovora njegovog prezimena, promijenio ga je i dodao slovo “e”.

Njegov smisao za spašavanjem neuspjelih poslovnih pothvata doveo ga je do osnivanja kompanije George A. Touch & Co. 1899. godine, a 1900. godine, zajedno s John Nivenom, sinom njegovog mentora iz Edinburga, osnovao je tvrtku Touche Niven u New Yorku. Touche Niven uredi uskoro su se proširili duž čitavih Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.
U međuvremenu, Touche je 1910. postao član parlamenta za izbornu jedinicu North Islington te je 1917. dobio vitešku titulu. Umro je 1935. godine.

Admiral Nobuzo Tohmatsu

Admiral Nobuzo TohmatsuNakon što je s 57. godina 1952. godine admiral Tohmatsu stekao kvalifikaciju ovlaštenog revizora, postao je partner u podružnici inozemne revizorske tvrtke. 1967. postao je predsjednik Japanskog instituta ovlaštenih revizora. Ključ za rast njegove tvrtke bila je odluka da pošalju značajan broj partnera i profesionalnog osoblja na prekomorsko usavršavanje i sticanje iskustva. To je od samog početka značilo da je tvrtka internacionalno usmjerena, što je vidljivo i iz dugoročnog odnosa koji imaju sa svojim međunarodnim klijentima.

Ostanite povezani

Zahtjev za suradnju

Zahtjev za suradnju

Pišite nam

Pišite nam

Office locator

Naš ured 

Podjelite sadržaj

LinkedIn Facebook Tweeter Ostalo

Društveni servisi