Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Ulaganje u zajednicu

Briga za lokalnu zajednicu i globalne izazove

Ulaganje u zajednicuPromjene u suvremenom poslovnom okružju utjecale su na čitavo društvo i ideju kako bi tvrtke trebale pridonijeti zajednici. Diljem svijeta, Deloitteove tvrtke članice pokazuju svoju predanost ideji društveno odgovornog poslovanja. Aktivno sudjelujemo u međunarodnom i lokalnom ekonomskom razvoju, treninzima namijenjenim razvitku vještina i edukativnim programima, raznim filantropskim akcijama i drugim projektima usmjerenim na boljitak zajednice.

Deloitte ima dugu tradiciju pružanja aktivne potpore zajednicama u kojima njegovi stručnjaci djeluju i žive. Svake godine, deseci tisuća naših stručnjaka diljem svijeta sudjeluju u raznim aktivnostima potpore lokalnoj zajednici. Također, sudjelujemo i u programima za rješavanje globalnih izazova, putem angažmana u organizacijama kao što su Svjetski ekonomski forum, Ujedinjene nacije i Poslovni savjet za održivi razvoj.

IMPACT Day

Mnoge tvrtke članice Deloittea diljem svijeta svake godine odabiru jedan dan kako bi svojim aktivnostima pozitivno utjecale na lokalne zajednice u kojima njihovi zaposlenici žive i rade. Riječ je o Deloitteovom IMPACT Dayu, odnosno Danu utjecaja, koji se najčešće organizira u lipnju. Aktivnosti se definiraju i organiziraju lokalno, kako bi se najbolje odgovorilo na konkretne potrebe u pojedinim zemljama.

Na jedan dan, Deloitteovi stručnjaci napuštaju svoje urede, svoje poslovne obveze i projekte, e-mailove i sastanke, te udružuju svoju dobru volju, odlučnost i vještine kako bi sudjelovali u raznim volonterskim aktivnostima usmjerenim na pomoć lokalnoj zajednici. Diljem svijeta, aktivnosti u sklopu IMPACT Daya su razne: edukacije za učenike srednjih škola i fakulteta te nezaposlene osobe, čišćenje i uređivanje javnih površina, uljepšavanje škola, vrtića i domova za nezbrinutu djecu, druženje s osobama treće dobi i drugo.

Na globalnoj razini, projekt IMPACT Day započet je 2001. godine, a Deloitte u Hrvatskoj organizira IMPACT Day od 2006.  Saznajte više o našim dosadašnjim volonterskim akcijama.

Filantropske aktivnosti

Deloitte kao tvrtka investira u zajednicu na razne načine, pa tako i financijski. Ipak, i sami zaposlenici smatraju da svojim individualnim doprinosom također mogu pridonijeti poboljšanju života onih kojima je pomoć potrebna. U svojim humanitarnim akcijama dosad smo potpomogli rad sljedećih organizacija:

  • S.O.S. Dječje selo iz Osijeka – pomoć poboljšanju kvalitete života štićenice A.K.
  • Udruga za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi «Nova budućnost» iz Zagreba – prikupljanje igračaka za djecu
  • Centar za rehabilitaciju Paunovac – oprema za audio-vizualni centar
  • Srednja škola za slijepe i slabovidne osobe «Vinko Bek» - pomoć pri informatizaciji škole

Sudjelovanje u akciji hrvatske mreže Global Compacta i agencija UN-a

Deloitte je financijskim doprinosom sudjelovao u humanitarnoj akciji koju je povodom Dana UN-a 2007. godine pokrenuo UN u Hrvatskoj. Cilj akcije bio je prikupiti sredstva za pomoć nevladinim udrugama koje skrbe za djecu i mlade s tjelesnim i intelektualnim teškoćama. Osim financijske pomoći, akcija je pokazala spremnost hrvatskih tvrtki na suradnju s drugim društvenim sektorima u uvažavanju i usvajanju pozitivnih mjera usmjerenih poboljšanju inkluzije osoba s tjelesnim i intelektualnim teškoćama.

Deloitteova «Zelena točka»

Smatramo da je odgovornost svake tvtke svesti štetni utjecaj svojih poslovnih procesa i usluga na okoliš na najmanju moguću mjeru. Zbog toga, pod zajedničkim nazivom «Zelena točka», provodimo i planiramo provesti niz mjera za poboljšanje svog odnosa prema okolišu.

Glavne dosad provedene aktivnosti «Zelene točke» jesu:

  • Kutije za reciklažu u svim sobama za kopiranje i zajedničkim površinama
  • Organiziran odvoz papira za reciklažu
  • Odvajanje i prikupljanje PET ambalaže radi recikliranja
  • Dvostrano tiskanje dokumenata kako bi se smanjila količina utrošenog papira
  • Uvođenje poruke «Molimo uzmite u obzir okoliš prije no što tiskate ovaj e-mail» kao obveznog dijela potpisa zaposlenika u e-mailovima

Ostanite povezani

Zahtjev za suradnju

Zahtjev za suradnju

Pišite nam

Pišite nam

Office locator

Naš ured 

Podjelite sadržaj

LinkedIn Facebook Tweeter Ostalo

Društveni servisi