Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Ljudski resursi

Ulaganje u profesionalni razvitak i poštivanje raznolikosti

PeoplesDeloitte je posvećen osiguranju visokog standarda usluga, profesionalne objektivnosti i predanom radu kako bi osigurao i sačuvao povjerenje svojih klijenata, tržišta i javnosti. Zbog toga ljude u Deloitteu smatramo našom najvećom vrijednošću.

Posvećeni smo profesionalnom razvitku naših postojećih stručnjaka, ali i budućih zaposlenika. U tom smislu nudimo programe potpore mladim stručnjacima u vidu treninga u visokoprofesionalnoj sredini, ali i formalnog stručnog obrazovanja. Treninzi i edukacije provode se u skladu s potrebama za profesionalni razvitak svakog zaposlenika. Svojim zaposlenicima Deloitte osigurava dodatnu zdravstvenu zaštitu koja uključuje besplatne specijalističke preglede, liječenje i dijagnostiku te preventivne sistematske preglede. Djelatnici su obuhvaćeni i programom putnog osiguranja.

Program zapošljavanja, zadržavanja i napredovanja žena

Dio Deloitteove vizije - biti standard izvrsnosti - čini i želja da budemo poželjni poslodavac za najtalentiranije stručnjake diljem svijeta. U Deloitteovim tvrtkama članicama 46 posto svih zaposlenih čine žene. Deloitte je kao svoj neposredni cilj odredio povećanje broja žena među direktorima i partnerima, od trenutačnih 26 posto na 31 posto do 2009. godine. To znači da tvrtka u sljedeće dvije godine namjerava na globalnoj razini imati oko 400 žena-partnera. Deloitteove tvrtke članice diljem svijeta dosad su dobile 27 nagrada Employer of Choice te preko 20 priznanja za poštivanje raznolikosti i napredovanje žena.
Deloitte kontinuirano djeluje na uspostavi i realizaciji programa za razvitak, mentorstvo i pripremu žena u tvrtkama članicama kao sljedeće generacije globalnih lidera. Elementi programa koji se planiraju razviti jesu:

  • Programi za učenje i razvitak liderskih vještina žena
  • Izgradnja globalnih mreža, internih i eksternih
  • Sustavnije razvijanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života

Deloitte Hrvatska je u ožujku 2008., kao praktični doprinos obilježavanju međunarodnog Dana žena, organizirao dvodnevni Trening asertivnosti za žene.  Saznajte više.

ACCA edukacija

U skladu s globalnom politikom da su stručni, obrazovani i zadovoljni djelatnici najvažniji resurs tvrtke, Deloitte omogućuje svojim djelatnicima edukaciju pri ACCA, Udruzi ovlaštenih certificiranih računovođa, koja traje 4-5 godina. Ovu edukaciju pohađaju prvenstveno zaposlenici Odjela za reviziju, gdje se znanja stečena na ACCA edukaciji direktno primjenjuju u svakodnevnom radu zaposlenika.

Deloitte će tijekom 2008. u Hrvatskoj školovati više od 50 djelatnika kroz ACCA edukaciju, a broj zaposlenih kojima se ova edukacija omogućuje svake je godine sve veći. Edukacija u Udruzi ovlaštenih certicifiranih računovođa smatra se jednim od bitnih čimbenika kvalitete usluga koje tvrtka pruža i profesionalnog razvoja zaposlenika.

Ostanite povezani

Zahtjev za suradnju

Zahtjev za suradnju

Pišite nam

Pišite nam

Office locator

Naš ured 

Podjelite sadržaj

LinkedIn Facebook Tweeter Ostalo

Društveni servisi