Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Revizija i savjetovanje

Pouzdanost i neovisnost

Revizija i savjetovanjeKoristeći globalnu mrežu, uz primjenu specifičnih revizijskih alata, resursa i postupaka, naši profesionalci su u mogućnosti isporučiti revizijske usluge najviše razine neovisnosti, profesionalne objektivnosti i tehničke izvrsnosti


Cilj nam je našim klijentima postati poslovni savjetnik od povjerenja. 
Razumijevanje poslovanja naših klijenata, sektora u kojima posluju i problematike s kojom se suočavaju, omogućuje nam da im pravodobno omogućimo uvid u njihovo poslovanje i pomognemo u ocjenjivanju  financijske i operativne pripravnosti.

Deloitteovi revizori jedinstven su izvor najbolje prakse zahvaljujući globalnoj mreži klijenata. Vodeća tehnologija, programi osposobljavanja svjetske klase te sektorski usmjeren globalni pristup u pružanju usluga klijentima stavljaju nas u poziciju da klijentima budemo prozor u svijet.

Deloitte shvaća da klijenti od njega kao neovisnog revizora očekuju najviše strukovne standarde, koje nadmašujemo davanjem svojih preporuka i savjeta u pitanjima koji se odnose na financijsko poslovanje klijenata.

Svaki klijent je jedinstven, što nalaže prilagodbu plana revizije konkretnim operacijama, računovodstvenim procesima, kontrolnom okružju i zahtjevima financijskog izvještavanja. Prema tome, u isto vrijeme fokusiramo se i na konkretan sektor, i na konkretnog klijenta.

Revizija prema nacionalnim i međunarodnim pravilima

Obavljamo reviziju i prema nacionalnim pravilima, i prema Međunarodnim revizijskim standardima.  To nam omogućuje Deloitteov međunarodni pristup reviziji, koji je u skladu sa zahtjevima kvalitete naše globalne prakse.

Računovodstveno savjetovanje

Novi zakoni o računovodstvu donose nove izazove. Naš tim nacionalnih i međunarodnih stručnjaka dobro je pozicioniran da bi klijentima omogućio usklađenost davanjem savjetima o načinima na koje mogu ustrojiti svoje procese financijskog izvještavanja i računovodstvene poslove uskladiti s ciljevima poslovanja i samog subjekta.

Prilagodba financijskih izvještaja

Mnogi naši internacionalni klijenti smatraju našu potporu u restrukturiranju financijskih izvještaja prema nacionalnim zahtjevima u poznat oblik koji je u skladu s računovodstvenim načelima država iz kojih dolaze. U sklopu ove usluge klijentima dajemo dodatne informacije i pojašnjenja u vezi sa sadržajem njihovih financijskih izvještaja.

Financijsko izvještavanje

Kad pravne osobe žele iskoristiti mogućnosti financiranja koje se nude na domaćem i međunarodnom financijskom tržištu, od ključne je važnosti da svoje sustave financijskog izvještavanja prilagode zahtjevima mjerodavnih regulatornih institucija. Naši stručnjaci imaju veliko iskustvo u time koje, u kombinaciji s međunarodnom mrežom kojom raspolaže naša globalna organizacija, našim klijentima jamči da smo u mogućnosti podržati ih u svim njihovim pothvatima.

Uvid u računovodstvene sustave i sustave unutarnjih kontrola

Obavljamo uvide u računovodstvene sustave i sustave unutarnjih kontrola naših klijenata te primjenjujemo specifične postupke namijenjene potvrđivanju da klijenti ostvaruju svoje ciljeve u smislu:

 • efektivnih i efikasnih financijskih kontrola i sustava
 • pouzdanih financijskih izvještaja
 • usklađenosti s nacionalnim zakonima i propisima
 • usklađenosti s internim politikama i procedurama
 • adekvatne zaštite imovine društva od prijevarnih radnji.
Računovodstvene konzultacije

Deloitteova grupa za računovodstvene konzultacije pomaže klijentima u analizi, tumačenju i primjeni novih računovodstvenih standarda i nove računovodstvene regulative.

Edukacija

Naši stručnjaci svjesni su prednosti usluga koje izlaze izvan uobičajenih okvira, a to je zapravo prijenos znanja. Time omogućujemo realizaciju korjenitog i trajnog podizanja kvalitete u financijskom izvještavanju. Ovaj vid prednosti očituje se kroz svakodnevno pružanje usluga, suradnju s klijentovim zaposlenicima te u obliku službenih seminara. Vrijednost naših usluga krije se ne samo u onome što isporučujemo nego i u znanju koje naši klijenti stječu s nama kao poslovnim partnerima.

Financijsko dubinsko snimanje

Ova usluga ima za cilj zaštititi interese potencijalnih ulagatelja, a naši stručnjaci koriste alate koji omogućuju smanjenje investicijskog rizika. Naša multifunkcionalna metoda omogućuje interesnim stranama, vlasnicima, vjerovnicima, bankama i državnim tijelima rješenja u vidu cjelovitih procjena rizika.

Revizija usklađenosti s pravilima

Ugovori i sporazumi prvi su kritičan korak u svakom poslovnom odnosu, no oni su tek papir. Njihova moć je u mogućnosti njihove provedbe, što započinje revizijom ugovora.

Klijentima u ispunjenju raznih obveza koje se tiču poštivanja zakonom propisanih pravila pomažemo neovisnim revizijama i uvidima u određene poslovne knjige, isprave i podatke, kojima klijentima olakšavamo da utvrde odstupanja od pravila i učvrste povjerenje u integritet informacija, sustava i procesa obuhvaćenih uvidom. Pomoć se može sastojati i u pregledu usklađenosti financijskih konta i izvješća s odredbama mjerodavnih zakona i propisa, kao i u upućivanju odgovornih osoba klijenata u načine ispravnog vođenja poslovnih knjiga i drugih knjigovodstvenih isprava.

Saznajte više

 • Istraživanje stavova financijskih direktora u Srednjoj Europi
 • Izvješće o transparentnosti za 2013.
  Deloitte d.o.o.

Povezane teme

 • Džepni vodič kroz MSFI-jeve
  Vodič kroz međunarodne računovodstvene standarde
 • IAS Plus
  Računovodstvene novosti

Naši stručnjaci

Branislav VrtačnikBranislav Vrtačnik, Partner u reviziji za Hrvatsku
Savjetovanje iz područja MSFI i HSFI. Konsolidacija financijskih izvještaja. Savjetovanje s područja proizvodne industrije i financijske industrije

Juraj MoravekJuraj Moravek, Partner
Voditelj sektora financijskih usluga i usluga u nekretninskom sektoru, voditelj programa namijenjenog financijskim direktorima

Marina TonžetićMarina Tonžetić, Direktorica
Voditeljica savjetovanja iz područja MSFI i HSFI. Sektor energetike. Konsolidacija financijskih izvještaja
  

Ostanite povezani

Zahtjev za suradnju

Zahtjev za suradnju

Pišite nam

Pišite nam

Office locator

Naš ured 

Podjelite sadržaj

LinkedIn Facebook Tweeter Ostalo

Društveni servisi