Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Deloitte pokreće SheXO klub, namijenjen razmjeni ideja i povezivanju iznimnih poslovnih žena

Žene u poslovnom svijetu - SheXO Klub

Početna Priopćenje za javnost Preuzmite brošure Životopisi
Podijelite na LinkedInu Podijelite na Facebooku Podijelite na Tweeteru


Zagreb, 08. studenog 2012. - Deloitte je pokrenuo SheXO klub, namijenjen ženama koje su postigle zapažene rezultate u svojoj dosadašnjoj poslovnoj karijeri. Na prvom susretu, održanom u Esplanadi, okupilo se više od 30 poslovnih žena.

SheXO klub, zamišljen kao platforma za razmjenu iskustava, okuplja izuzetne žene, koje su, bez obzira na različite profile i interese, postigle zapaženu karijeru.“, navodi Sonja Ifković, direktorica u Odjelu poreznog savjetovanja Deloittea te nastavlja “Namjera nam je održavati susrete nekoliko puta godišnje, kako bismo potaknule razmjenu ideja, kao i izgradnju privatnih i poslovnih odnosa.“

Tema prvog susreta bio je uspjeh u kontekstu ravnoteže osobnih potreba i vanjskih očekivanja, odnosno pitanje granice između osobnog i profesionalnog svijeta žene, kao i pitanje čega smo se sve osobno odrekle kako bismo ostvarile profesionalnu karijeru“, istaknula je Marina Tonžetić, direktorica u Odjelu revizije Deloittea. Moderatorica prvog susreta bila je Zora Subotić, istaknuta psihologinja i psihoterapeutkinja, dok je naša prva istaknuta gošća bila Vedrana Likan, direktorica tvrtke Colliers International, koja je ove godine ponijela laskavu titulu žene godine.

Vjerujem da je uspjeh stvar izbora i odluke, kao i zauzimanja za sebe. S druge strane neuspjeh za mene predstavlja priliku za napredak. Ukoliko iz njega ništa ne naučimo, ne očvrsnemo te ne steknemo hrabrosti i samopouzdanje, odbacujemo budućnost.“, ističe Likan.

Tijekom proteklih nekoliko godina doprinos žena gospodarstvu značajno je porastao. Također, poznato je da žene donose čak 80 posto kupovnih odluka. Osim toga, ostvarivši financijsku emancipaciju, žene su počele igrati značajniju ulogu na tržištu rada. „Prema publikaciji Državnog zavoda za statistiku Žene i muškarci u Hrvatskoj 2012., od ukupnog broja osoba koje su diplomirale čak je 60 posto žena.“, navodi Ifković. „Također, prema istoj publikaciji udio žena koje su nakon završenog fakulteta nastavile obrazovanje iz godine u godinu raste. Nadamo se da će ovaj pozitivan trend koji postoji na Sveučilištu u bliskoj budućnosti biti preslikan i na poslovni svijet te da ćemo uskoro vidjeti više žena na upravljačkim pozicijama.“, zaključuje Ifković.

Ostvarivanjem poslovnog uspjeha žene su dobile novu ulogu, dok su s druge strane zadržale i većinu uloga i odgovornosti koje su imale i do tada. U tom kontekstu je iznimno bitno razvijati opću svijest i sisteme koji će omogućiti potporu ženama te im na taj način osigurati preduvjete za ravnotežu između profesionalnih, obiteljskih i osobnih uloga, što u konačnici predstavlja ulaganje u bazu na kojoj se razvija zdrava zajednica“, ističe Subotić.

Kontaktni podaci

Ime i prezime:
Ana Kovačec Cofek
Tvrtka:
Deloitte Hrvatska
Naziv radnog mjesta:
Menadžerica, marketing i korporativne komunikacije
Telefon:
+385 (1) 23 51 900
E-mail:
acofek@deloittece.com

Povezane teme

Društveni servisi