Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Vizija financijskih direktora u Srednjoj Europi

Smanjivanje troškova i dalje prioritet financijskih direktora u Hrvatskoj


DOWNLOAD  

Vizija financijskih direktora u Srednjoj Europi

Hrvatske tvrtke, iako očekuju da će troškovi financiranja u idućih dvanaest mjeseci ostati nepromijenjeni ili čak blago pasti, nisu sigurne da će do toga u ovim neizvjesnim vremenima zaista i doći. Novo istraživanje Deloittea Vizija financijskih direktora u Srednjoj Europi, ukazuje na veći optimizam zabilježen u zadnja tri mjeseca (75 posto ispitanika) te da financijski direktori u Hrvatskoj vjeruju kako su na pravome putu prema daljnjem oporavku i napretku.

Smanjenje troškova još uvijek je prioritet u financijskom planiranju hrvatskih financijskih direktora. Krediti su dostupniji u usporedbi s prethodnim godinama, iako se sve veća važnost polaže na vlastiti kapital" ističe Juraj Moravek, partner u Deloitteu Hrvatska

Financijski direktori u Hrvatskoj smatraju kako će povećanju prihoda pridonijeti i stroži nadzor nad obrtnim sredstvima. Rezultati istraživanja upućuju kako financijski direktori u Hrvatskoj nisu postali skloniji kapitalnim ulaganjima, premda su prilično optimistični u pogledu gospodarskog okružja.

Istraživanje pokazuje da su financijski direktori u Hrvatskoj zadovoljni s postojećom razinom pokrića obveza. 75 posto očekuje da će ukupan dug u njihovoj bilanci u iduće tri godine blago porasti, a polovica ispitanika predviđa da će u tom razdoblju imati istu sposobnost za servisiranje svojih obveza.

CFO Survey summary CECFO Survey
Sažetak istraživanja
2 stranice
Deloitteovo istraživanje
20 stranica

Kontaktni podaci

Ime i prezime:
Ana Kovačec Cofek (1)
Tvrtka:
Deloitte Hrvatska
Naziv radnog mjesta:
Koordinatorica marketinga i korporativnih komunikacija
Telefon:
+385 1 2351 900
E-mail:
acofek@deloittece.com

Povezane teme

Društveni servisi