Naša web stranica koristi tzv. cookije ili kolačiće kako bi Vam prilagodili ponuđeni sadržaj te omogućili kvalitetniju uslugu. Korištenjem naše web stranice pristajete na cookije koje koristimo. Za više informacija molimo Vas pročitajte naše uvjete korištenja cookija.

Dodaj u favorite E-mail Ispiši ovu stranicu

Problematika i trendovi

Problematika i trendoviSektor financijskih usluga u Srednjoj Europi je u procesu jedinstvenih promjena koje donose sve jača konkurencija i sve stroži zahtjevi za usklađenošću sa zakonskim propisima, što postavlja značajne izazove pred ustanove koje pružaju financijske usluge. 

Naša mreža profesionalaca za sektor financijskih usluga u Hrvatskoj i Srednjoj Europi upoznata je s poslovnom problematikom s kojom se klijenti suočavaju i raspolaže rješenjima i resursima kojima je u stanju brzo, točno i učinkovito odgovoriti na te izazove.

Financijski kriminal Financijski kriminal
Financijske ustanove često su prve na meti financijskog kriminala, što je posljedica osjetljivog položaja zbog toga što upravljaju najrazličitijim oblicima odnosa s klijentima i nude široku paletu proizvoda, usluga i vrsta transakcija, od kojih su neke složene i prekogranične. 
 
MiFID MiFID
Direktiva o tržištima financijskih instrumenata povjerenika Europske unije (izvorno Markets in Financial Instruments Directive – MiFID), koja treba biti donesena u rujnu 2007. godine jedna je od ključnih mjera s dalekosežnim implikacijama, koje vodi ka stvaranju jedinstvenog europskog tržišta financijskih usluga. 
 
Porez na dodanu vrijednost Porez na dodanu vrijednost
Mnoge institucije koje pružaju financijske usluge porez na dodanu vrijednost (PDV) ne smatraju osobitim pitanjem jer su djelomice ili potpuno izuzete iz sustava PDV-a - u čemu griješe. Kao posljedica izuzimanja financijskih usluga i osiguranja iz PDV-a, PDV na nabavku predstavlja značajan trošak za spomenute sektore.
 
Bazel II Bazel II
Donosi najveće korijenske promjene kojima se regulira kapital subjekata iz sektora financijskih usluga u proteklih 15 godina i među najvažnijim je poslovnim pitanjima koja imaju dalekosežne strateške implikacije 

Više Saznajte više

 • Novosti u financijskoj industriji - 7/2014
  Početak novih procesa u nadzoru financijskih institucija
 • Istraživanje stavova financijskih direktora u Srednjoj Europi
 • Novosti u financijskoj industriji - 12/2013
  Poravnanje rizika i potraga za dioničkom vrijednosti | Glas malih osiguranika | Podizanje profitabilnosti po proizvodima, klijentima i savjetodavnim uslugama u sklopu upravljanja bogatstvom | Generacija „zašto“

Ostanite povezani

 • Zahtjev za suradnju
  Pošaljite nam zahtjev za suradnju
 • Kontaktirajte nas
  Komentari i pitanja o našim uslugama, karijerama, web stranicama
 • Naš ured
  Adresa, telefon, fax, lokacija na mapi
Društveni servisi